Kluivert brengt fans van AC Milan in vervoering

MILAAN, 20 AUG. Eén voetbeweging was voldoende om de fans van AC Milan te overtuigen. Patrick Kluivert scoort overal. In Amsterdam, maar ook in Milaan. De spits maakte gisteren in het duel om de Luigi Berlusconi Cup duidelijk waarom hij naar Italië is gehaald. Na een moeizame eerste helft tegen Juventus, afgesloten met een achterstand, zette de Nederlandse international de weggezakte topclub weer op het juiste spoor.

Juventus regeerde 45 minuten het duel, scoorde via een van richting veranderde vrije trap van Del Piero en leek de wedstrijd volledig in handen te hebben. Milan bewoog traag, kende een zwakke opbouw en wist het spitsenduo Kluivert-Weah geen moment in stelling te brengen. De Nederlandse spits was evenals verdediger Bogarde begonnen in de basis. Het duo bleef in de eerste helft echter onzichtbaar.

De Milanese doelpunten vielen onverwacht, maar waren mooi. Cruz haalde bij een vrije trap na 54 minuten zonder te twijfelen hard uit. Kluivert zette de thuisclub zes minuten later op 2-1 door zijn rechtervoet in een vloeiende beweging achter een pass van Ba te zetten. Collega Weah deed hem vervolgens twee minuten later na. Het subtiele overstapje van Kluivert kwam daarbij mooi van pas.

De 85.000 op de tribune hosten, klapten, schreeuwden. Voor het eerst in een jaar ongekend enthousiast. Voor Kluivert was het zijn tweede treffer in dienst van Milan. Zondag was hij ook al succesvol in een duel dat Milan met 2-0 won van een derdedivisieclub. (ANP)