Geen kort geding MTV tegen Programmaraad

DEN HAAG, 20 AUG. De muziekzender Music Television (MTV) heeft gisteren tevergeefs de Haagse Programmaraad voor een kort geding gedaagd. De muziekzender moet van de raad vanaf 1 september in Den Haag van de kabel.

Volgens de Haagse rechtbankpresident is een kort geding niet het juiste middel voor MTV om tegen het besluit van de Haagse Programmaraad te ageren. De internationale muziekzender moet hiervoor bij het Commissariaat van de Media aankloppen, meent hij. Daarom verklaarde de rechter MTV niet ontvankelijk.

De verstoten muziekzender heeft direct na het bekendworden van de nieuwe programmering in Den Haag een gesprek met de Programmaraad aangevraagd. Omdat een reactie uitbleef zag de zender geen andere mogelijkheid dan de rechter in te schakelen.

Op de Haagse kabel is maar één plaats vrij voor een muziekzender. De Nederlandse clipzender The Music Factory (TMF) neemt de plaats van MTV over. Volgens de Programmaraad is TMF populairder dan MTV, zo blijkt althans uit onderzoeken die in Voorburg en Utrecht zijn gehouden. (ANP)