DAF gaat 100 trucks per dag produceren

EINDHOVEN, 20 AUG. DAF Trucks, onderdeel van de Amerikaanse vrachtwagenfabrikant Paccar, wil de productie begin volgend jaar verhogen tot honderd vrachtwagens per dag. Inmiddels is het productievolume opgevoerd van 85 naar 90 trucks. De productieverhoging vergt een investering van 15 miljoen gulden.

De verhoging van de productie hangt volgens president-directeur Cor Baan nauw samen met het succes van de DAF 95 XF, een zware truck die DAF begin dit jaar introduceerde. Tot nu toe heeft DAF er 8000 van verkocht. In totaal heeft DAF in de eerste helft van dit jaar 11.000 vrachtwagens verkocht, ruim 32 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. De orderportefeuille voor de vier modellen die DAF in Eindhoven en Westerlo produceert is in de eerste zes maanden verdubbeld tegenover vorig jaar. “Het vertrouwen van de klanten in DAF is toegenomen nu wij onderdeel zijn van Paccar”, zegt Baan. “Daardoor slaat een nieuw product als de DAF 95 extra aan.” De toegenomen verkopen hebben er in geresulteerd dat DAF het vaste personeelbestand van de onderneming zal relateren aan 75 trucks per dag, in plaats van aan de huidige 65 trucks. Dat betekent dat 350 tijdelijke werkkrachten in vaste dienst kunnen worden genomen. Om de geplande productie van 100 trucks begin janauri te realiseren heeft DAF 250 medewerkers extra nodig voor de fabriek in Eindhoven en 100 voor Westerlo. DAF heeft nu 4500 mensen in dienst.