Bosman opnieuw perfecte afmaker bij FC Twente

ROTTERDAM, 20 AUG. Tien miljoen gulden betaalde Feyenoord voor de Argentijnse 'verlosser' Julio Ricardo Cruz. De bij FC Twente opgebloeide John Bosman onderstreepte gisteravond met drie treffers tegen Fortuna Sittard dat hij als spits niet had misstaan in De Kuip. De in Oranje teruggekeerde aanvaller toonde zich tegen het zwakke Fortuna wederom een perfecte afmaker.

FC Twente kende een voorspoedige seizoensouverture, al mag aan de 4-1 zege op de Limburgers weinig waarde worden toegekend. Trainer Pim Verbeek kon door een waslijst aan blessures op vier spelers, waaronder drie nieuwelingen, geen beroep doen. Middenvelder Gesthuizen en de Roemenen Banceu en Maris konden niet in actie komen evenals middenvelder Simons. Afgezien van een enkele opleving van spits Jeffrey kregen de bezoekers geen moment vat op het weinig opwindende duel.

Twente was in alle opzichten beter, met John Bosman in een hoofdrol. De sluipschutter uit Amstelveen kreeg drie kansen en benutte ze alle drie, waarvan één uit een strafschop. Zijn collega Joeri Petrov was eveneens goed op dreef. De Rus scoorde slechts één keer, maar had veelal pech bij de afronding. Eenmaal redde de paal Fortuna, de tweede keer mikte de Rus net naast. Kort daarna was het wel raak. De goed spelende Ten Caat brak door op links, zijn voorzet was een makkie voor Bosman.

De thuisploeg miste alleen de van NEC overgekomen Annti Sumiala, wegens interlandverplichtingen met Finland. Van de vier nieuwelingen bij Twente stond alleen de Duitser Rico Steinmann in de basis. De 29-jarige aanvallende middenvelder, aan het einde van vorig seizoen overgekomen van FC Köln, liet enkele aardige acties zien. Na rust was Fortuna geen partij meer. Een strafschop van Roest (2-1) bracht nog wat spanning terug, maar Bosman maakte het met twee treffers definitief af.