Tien procent meer winst voor Heidemij

Heidemij (adviserend en uitvoerend ingenieursbureau) heeft in de eerste helft van dit jaar de netto winst met 10 procent zien stijgen van 12,4 miljoen naar 13,7 miljoen gulden. Heidemij verwacht voor heel 1997 een verdere toeneming van de omzet en een duidelijke groei van de netto winst, voor buitengewone baten.

De bedrijfsopbrengsten zijn in het eerste halfjaar gegroeid met 11 procent tot 568 miljoen gulden. In het tweede kwartaal was sprake van een versnelling van de groei. In het eerste kwartaal waren de bedrijfsopbrengsten toegenomen met 8,7 procent en de netto winst met 10 procent. In het tweede kwartaal waren deze percentages respectievelijk 13 en 11.

De uiteindelijke netto winst over de eerste zes maanden komt nog hoger uit. De verkoop in het eerste kwartaal van het nog resterende belang van 5,6 procent in collega Fugro brengt de winst op 24,8 miljoen gulden.