Rolling Stones gaan weer op wereldtournee

NEW YORK, 19 APRIL. The Rolling Stones hebben maandag hun komende wereldtournee bekendgemaakt. De serie concerten zullen afwisselend plaats vinden in stadions met tienduizenden plaatsen en zalen met ongeveer 2.000 plaatsen. De tournee, die naar de gelijknamige nieuwe cd de titel 'Bridges to Babylon' heeft gekregen, begint op 23 september in Chicago.

Tot februari 1998 toeren de Stones door Amerika en Canada. Daarna volgen Zuid-Amerika en Azië, waarna de Stones volgend jaar zomer in Europa optreden. Over het schema van de Europese tournee waren geen gegevens beschikbaar. Op de vraag of dit de laatste tournee is van de Rolling Stones, zei gitarist Keith Richard: “Ja, en dan nog de volgende vijf.”

Bridges to Babylon, het nieuwe Stones-album op Virgin Records, komt 30 september uit, verklaarde zanger Mick Jagger. Tevoren verschijnt de single 'Anybody seen my baby'. De cd staat vol 'fance,' zei gitarist Ron Wood, een neologisme voor 'funk en dance'. Maar de nieuwe wereldtournee zal voornamelijk in het teken staan van oude hits, aldus Jagger.

Het is de eerste Stones-cd sinds Voodoo Lounge in 1994, ook het jaar waarin de vijf Britse muzikanten hun laatste wereldtournee maakten. Deze tournee bracht ongeveer 240 miljoen gulden en werd hiermee de meest winstgevende rocktournee uit de geschiedenis van de popmuziek. Onder de bands die het voorprogramma zullen verzorgen zijn Blues Traveler, Sheryl Crow, Foo Fighters, Dave Matthews Band en The Smashing Pumpkins. (Reuter)