KABELJAUWBURGERS

De visburgers die in verschillende fast food-ketens op het menu staan, kunnen ongeïnspireerde, smakeloze gevallen zijn. Thuis kunt u met gemak veel smakelijker visburgers maken en tegelijkertijd het vet van het onvermijdelijke frituren weglaten.

In dit visburgerrecept worden kabeljauwfllets met een mengsel van fijngehakte pijnboompitten en versgeraspte Parmezaanse kaas afgedekt en vervolgens in een hete oven gebraden. (Probeer dunne filets van dezelfde grootte te kopen voor een snellere bereiding en een handzamer formaat voor het eten.)

De frisse yoghurtsaus past er perfect bij, waarbij u de verse kruiden natuurlijk naar wens kunt vervangen.

Verwarm de oven voor op 230 graden Celsius.

Doe de pijnboompitten in een ondiepe schaal en schep er de Parmezaanse kaas door. Verdeel het stuk kabeljauw in vier gelijke porties. Bestrooi de vis licht met zout en peper en kwast de stukken dan licht in met olijfolie. Haal de stukken kabeljauw door het pijnboompittenmengsel en druk het lichtjes aan.

Schik de stukken kabeljauw naast elkaar op een bakplaat en bak circa 10 minuten per 2,5 centimeter dikte van de vis in de oven tot de burgers gaar zijn. Neem de burgers uit de oven en houd ze warm.

Meng terwijl de vis in de oven staat de yoghurt met het limoensap en basilicum.Breng op smaak met zout en peper.

Snijd de broodjes open en rooster ze circa 2 minuten in de oven. Besmeer ze met het yoghurtmengsel en schik er wat slabladen op. Leg er een visburger op en garneer met een paar plakken tomaat. Geef er een gemengde salade bij en u heeft een volledige maaltijd.

Voor 4 personen

60 gram fijngehakte, geroosterde pijnboompitten

4 eetlepels vers geraspte Parmezaanse kaas

circa 500 gram kabeljauwfilet

zout en vers gemalen peper

olijfolie

1,25 deciliter Griekse yoghurt

het sap van een halve limoen

2 eetlepels gehakte verse basilicum

4 grote broodjes, bijvoorbeeld pannini's of Amerikaanse hamburgerbroodjes

plakken tomaat

slabladen

    • Kim Maclean