Hoger beroep zaak Bogers in oktober

DEN BOSCH, 19 AUG. Het hoger beroep in de zaak Robin Bogers wordt op 16 en 23 oktober voor het gerechtshof in Den Bosch behandeld. Het hof heeft dat vanmorgen bepaald.

Op 5 maart veroordeelde de rechtbank in Breda de 28-jarige T.J. uit Breda tot tien jaar gevangenisstraf voor het doden van de 3-jarige peuter Robin Bogers. Er was levenslang geëist. Zowel het openbaar ministerie als J. zijn tegen deze uitspraak in beroep gegaan.

J. was de overbuurvrouw van het op 24 april 1996 vermoorde meisje. Zij wurgde Robin volgens de rechtbank en stopte haar lijkje vervolgens in een vuilniszak en gooide dit in een vuilcontainer. Op de stortplaats vond de politie later een schoentje met delen van het voetje van Robin. De politie hield in deze zaak veel verschillende verdachten aan, door toedoen van J. De vrouw wees steeds weer andere schuldigen aan. Omdat ze de laatste was bij wie Robin levend was gezien, bleef zij echter de belangrijkste verdachte. In de negen maanden dat J. voor de zitting in maart vastzat, veranderde zij steeds haar verklaringen. Na aanvankelijke ontkenningen bekende zij in augustus vorig jaar Robin te hebben gewurgd “omdat zij zoveel praatte over haar overleden zoontje Nicky”. Nicky overleed in december 1995 en was een speelkameraadje van Robin. J. had de bekentenis in haar dagboek opgeschreven en aan een gevangenisbewaarster en een vriendin verteld. (ANP)