Extremistische moslims eisen brand op

KAIRO, 19 AUG. De Egyptische moslim-extremistische organisatie Gama'a Islamiya heeft zich in een communiqué verantwoordelijk verklaard voor een brand in een bioscoop in de Kaireense wijk Heliopolis, waarbij vorige week donderdag drie mensen om het leven kwamen.

De Egyptische politie maakte vorige week vrijdag bekend dat de brand was veroorzaakt door kortsluiting. Volgens het communiqué “is het incident bij het winkelcentrum van Heliopolis slechts een les voor diegenen die zeggen dat we op het punt staan geëlimineerd te worden”. Vorige maand deed een aantal gevangen leiders van de Gama'a een oproep aan hun medestanders om de wapens neer te leggen. Als de Gama'a inderdaad de aanslag op de bioscoop heeft gepleegd, zou dat kunnen wijzen op grote verdeeldheid onder de moslim-extremisten. (AFP)