Klein Gebbink keert terug in hockeyelftal

ROTTERDAM, 18 AUG. Hockeyer Leo Klein Gebbink maakt vrijdag in een oefenduel tegen India zijn rentree in het Nederlands elftal. De middenvelder van Kampong neemt deel aan een vierlandentoernooi in Hamburg.

De 30-jarige Klein Gebbink was wegens drukke werkzaamheden tijdelijk gestopt. Na overleg tussen zijn werkgever en de hockeybond (KNHB) werd hem een 'soepel' werkschema beloofd. Bondscoach Roelant Oltmans heeft drie spelers niet opgeroepen. Marten Eikelboom van Amsterdam heeft een oogblessure. Zijn clubgenoot Rogier van 't Hek werd gepasseerd. Sander van der Weide van Den Bosch keert terug naar Jong Oranje.

De selectie ziet er als volgt uit: Jansen (Den Bosch), Vogels (HGC); Van Heeswijk (Oranje Zwart), Jazet (Bloemendaal), Delmee (Den Bosch), Van Pelt (HDM), Lomans (HGC); Bree (Pinoké), Brinkman (Amsterdam), Veen (HGC, aanvoerder), Klein Gebbink (Kampong); Van Meer (HGC), Buma (Klein Zwitserland), De Nooijer (Bloemendaal), Van Wijk (Bloemendaal) en Nieuwe Weme (Amsterdam).