Selectie; Radio; Zondag

O.V.T. In de serie Ras breekt het uur der vrijheid aan over het einde van de 19de eeuw, ditmaal Adieu Menier Pierre over de abominabele werkomstandigheden en de eerste opstand bij de Regoutfabrieken in Maastricht en Het Agnetapark over fabrikant J.C. van Marken die in zijn Delftse Gistfabriek kapitaal en arbeid probeerde te combineren. Radio 4, 1, 10.04-12.00u.

Radio 1 Journaal. Gesprek met de fractievoorzitter van de PvdA in de Amsterdamse gemeenteraad Eberhard van der Laan over o.a. het succes van de partij in de hoofdstad en zijn ideeën over de landelijke partijpolitiek. Radio 1, 13.30-14.00u.

Uitgelicht. Werk van Ivo de Wijs, uitgvoerd door onder anderen Jasperina de Jong, Jenny Arean, Paul de Leeuw, Youp van 't Hek en het Cabaret Ivo de Wijs. Radio 2, 19.04-20.04u.

De Radio-5 documentaire: De kloof. De dertienjarige Philip verdween tijdens een skivakantie in 1983. Zijn lichaam werd twaalf jaar later bij toeval gevonden. Maandag, Radio 5, 13.08-14.00u.

Ophef en vertier. Herhaling van gesprekken met pianist Ronald Brautigam, tekenaar Joost Swarte, schilder Herman Gordijn, medewerkster van het veilinghuis Christie's Jetske Horman van der Heyde, documentairemaakster Hedda van Gennep en theaterregisseur Guy Cassiers. Maandag, Radio 5, 14.02-16.00u.

Boven het dal. Gesprek met Abdelkader Benali. Maandag, Radio 5, 16.02-16.45u.