Nieuwe ministers in Thailand

BANGKOK, 16 AUG. De premier van Thailand, Chavalit Yongchaiyuch, heeft vrijdag twee ervaren kachten op belangrijke posten in zijn kabinet gezet. Met de wijzigingen denkt de regering de huidige economische crisis in het land te lijf te kunnen. De ingrepen, die tevens bedoeld waren om zijn achteruithollende populariteit weer op te vijzelen, stelden investeerders echter teleur.

Verantwoordelijk voor het financiële en monetaire beleid wordt de conservatieve econoom Virabongsa Ramangkura, die een hoog aanzien geniet. Voorheen was hij al eens minister van Financiën. De nieuwe bewindsman wordt tevens één van de vice-premiers.

De telecomondernemer Thaksin Shinawatra wordt minister van Privatisering en Infrastructuur. Ook hij wordt vice-premier. De huidige minister van Financiën, Thanong Bidaya, blijft aan. Verder nam de premier twee nieuwe onderministers voor Onderwijs en één voor Industrie in zijn regering op.

Bij elkaar moesten tien ministers hun post verlaten. Vier van hen kregen evenwel een andere functie binnen het kabinet, terwijl een vijfde wel zijn ministerspost verloor, maar als vice-premier mag doorgaan.

Op de financiële markten werden de wijzigingen weinig enthousiast begroet. Op de effectenbeurs van Bangkok gingen de aandelenkoersen dan ook omlaag. (KRF/Reuter/DPA)