Wolters Kluwer neemt belang in JobNews

Wolters Kluwer neemt een meerderheidsbelang in JobNews, een vacuturebank op Internet. De partijen zijn het in beginsel hierover eens geworden, zo verklaarde gisteren directeur E. Bremer van JobNews. Bremer sluit daarbij niet uit dat Wolters Kluwer op termijn een volledig belang in JobNews neemt.

JobNews is vorig jaar gestart door De Bussy Communicatie uit Baarn en is met Intermediair Online van uitgeversconcern VNU de enige elektronische vacaturebank van betekenis in Nederland. De site, waarop ook redactionele informatie staat, krijgt maandelijks 30 à 40.000 bezoekjes te verwerken. Gemiddeld adverteren enkele honderden bedrijven met hun vacatures op JobNews. De vacaturebank zal als gevolg van de overname openstaan voor de personeelsadvertenties, die in de diverse Nederlandse vakbladen van Wolters Kluwer worden geplaatst.