Winstsprong voor GTI

Flink toegenomen investeringen in de industrie in Nederland en België hebben technisch dienstverlener GTI Holding weer een winstsprong bezorgd. Over de eerste zes maanden van dit jaar ging het resultaat met 6,8 miljoen gulden, ofwel ruim 70 procent, omhoog tot 16,3 miljoen.

De omzet in Bunnik is daarbij met 26 miljoen gulden geslonken tot 664 miljoen. Dit komt voornamelijk doordat de resultaten bij beveiligingsdochter GTI Industrial Automation, dat in april werd overgedaan aan Yokogawa, niet langer in de cijfers zijn verwerkt. Waar het GTI in Nederland en België voor de wind ging, blijft Duitsland voorlopig nog het zorgenkindje. De marktomstandigheden in dat land, waar GTI vorig jaar nog 10 miljoen gulden verlies heeft geleden, verbeteren licht. Voor dit jaar rekent GTI nog op negatieve resultaten, maar in 1998 verwacht het een duidelijke verbetering, gezien de huidige stand van de portefeuille en de marktomstandigheden. Voor het hele bedrijf handhaaft GTI zijn eerder uitgesproken verwachting, dat het resultaat zal uitkomen boven de 25,6 miljoen gulden van 1996.