Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

Vijftig miljoen verlies voor Milan

ROME, 15 AUG. AC Milan heeft het vorig seizoen een verlies geleden van 50 miljoen gulden. Stadgenoot Inter kwam 24 miljoen tekort. Juventus stond voor 16 miljoen in het rood.

Dat schrijft het Romeinse voetbalblad Guerin Sportivo na een onderzoek door de eigen redactie. Volgens het blad geven de 18 clubs uit de Serie A het komende seizoen 450 miljard lires, ruim een half miljard gulden, uit aan spelerssalarissen. Dat is twaalf procent meer dan het afgelopen seizoen. Best betaalde voetballer in Italië is Ronaldo. Die gaat bij Inter Milaan 7,5 miljoen gulden per jaar verdienen. Vijf clubs sloten het afgelopen seizoen af met winst. Napoli werd koploper met 43 miljoen. Sampdoria hield acht miljoen over, Vicenza 3,7 miljoen.