Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Handel

Supermarkten verkopen merkartikelen onder afgesproken prijs

De supermarktketens Dirk van den Broek en Nettorama hebben besloten merkartikelen te verkopen beneden de minimumprijs die ze met de producenten hebben afgesproken.

Ze lopen daarmee vooruit op de Wet economische mededinging die 1 januari ingaat. Supermarkten zijn vanaf dat moment vrij in het vaststellen van prijzen. De prijsverlaging past volgens directeur J. Bastmeijer van Nettorama in de concurrentiestrijd in de supermarktbranche. “Andere bedrijven stunten al enige tijd met de prijzen van topmerken. Het gaat meestal om een prijsvoordeel voor enkele artikelen in een bepaalde week. Wij vinden dat de tijd rijp is voor het structureel goedkoper maken van nagenoeg alle merkartikelen”, zegt Bastmeijer.