Snelle test vlees op colibacterie

WASHINGTON, 15 AUG. De voedingsmiddelenindustrie zal binnenkort in staat zijn snel en accuraat de aanwezigheid van de E. Coli-bacterie vast te stellen in vlees en andere producten door toepassing van een test die is ontwikkeld door wetenschappers van het Amerikaanse ministerie van Landbouw.

Het ministerie omschreef de tekst gisteren in een bekendmaking als vergelijkbaar met een zwangerschapstest die vrouwen zelf kunnen toepassen. Binnen vijf à tien minuten kan de colibacterie met de nieuwe test worden gedecteerd. Tot nu toe duurde dat zeker 48 uur, zei onderzoeker Dan Laster van het ministerie.

“Wij denken dat dit systeem het testen van vlees en andere voedingsmiddelen zal aanmoedigen, omdat het zo simpel is”, aldus Laster, die het materiaal voor de test heeft ontwikkeld in het Animal Research Centre in Clay Centre in Nebraska. Een infectie met de colibacterie veroorzaakt ernstige diarree en kan fataal zijn. (AP)