Nederlandse vrachtboot ramt bijna Duitse acht

DORTMUND, 15 AUG. Twee weken voor de WK roeien in het Franse Aiguebelette is de mannen-acht van Duitsland tijdens de training op het Dortmunder Kanal bijna overvaren door een Nederlandse vrachtboot.

Dankzij een bliksemsnelle reactie van stuurman Peter Tiede kon een botsing worden voorkomen. De boot passeerde op slechts anderhalve meter de nieuwe, 45.000 gulden kostende acht met de naam Rote Erde. De Duitse roeiers waren ziedend. “Het leek er verdacht veel op alsof het opzet was”, zei een nog natrillende Tiede. “Daar kwam bij dat de bemanning van de boot ons nog stond uit te lachen.” De roeiers dienden een klacht in bij de waterpolitie. De bemanning van de vrachtboot, die over enkele dagen in de haven van Dortmund wordt verwacht, zal worden verhoord.