Lichte toename inflatie in VS

WASHINGTON, 15 AUG. De inflatie in de Verenigde Staten ontwikkelt zich nog altijd in een gematigd tempo. De consumentenprijzen lagen in juli 0,2 procent hoger dan in juni. Vergeleken met dezelfde maand vorig jaar trokken ze 2,2 procent aan.

Het Amerikaanse ministerie van Werkgelegenheid bracht de jongste inflatiegegevens gisteren naar buiten. Ze kwamen overeen met de verwachtingen van economen. Woensdag bleek al dat de producentenprijzen met 0,1 procent waren gedaald. Dat betekende de zevende achtereenvolgende daling van deze inflatiegraadmeter op rij.

In juli werd voor de Amerikaanse consument vooral vliegen duurder. De reiziger moest hiervoor gemiddeld 2,3 procent meer betalen. Daarentegen werd benzine 0,4 procent goedkoper. Voor verse groenten moest de de consument 2,2 procent meer neertellen. Sla werd 6,6 procent duurder, koffie ging 3,1 procent omhoog terwijl de Amerikaan voor rund- en kalfsvlees 0,7 procent meer kwijt was. (KRF/ANP)