Hogere productie industrie Rusland

MOSKOU, 15 AUG. De Russische industrie heeft in juli van dit jaar 3,4 procent meer voortgebracht dan in dezelfde maand vorig jaar. Daarmee komt de groei over de eerste helft van 1997 uit op 1,2 pocent vergeleken met de eerste zes maanden van 1996, aldus gisteren gepubliceerde cijfers van het staatscomité voor de statistiek.

Beter draaiden vooral de machinebouwers, metaalfabrikanten alsmede chemische en petrochemische bedrijven. Daarentegen moesten bouwondernemingen, de voedselindustrie en de electriciteitsmaatschappijen in het eerste half jaar nog een achteruitgang in hun productie noteren.

Het bruto binnenlands product, de totale waarde van alle gepoduceerde goederen en diensten, lag in de eerste helft van dit jaar nog 0,2 procent onder het niveau van de vergelijkbare periode. De dienstensector nam hiervan iets meer dan 50 procent voor zijn rekening. De industrie zorgde voor 38 procent. (KRF)