Gezellig taartje

Eten doe je niet alleen wanneer je honger hebt. Het is bekend dat verliefde jongens meer mosterd eten dan niet verliefde meisjes. Zwangere vrouwen hebben steeds maar trek in haring en zieke mensen moet je voor hun eigen bestwil elke dag in een citroen laten happen. Boze mensen bijten met hun harde tanden graag in een zachte aardappel. Je hebt ook jongedames die hun ellebogen elke dag met komkommer inwrijven omdat ze denken dat ze daardoor heel oud worden. Maar dat heeft niets met eten te maken.

Eten is ook gezellig. Vooral een gezellig aardappeltaartje.

Je legt twee zoute haringen een half uur in een kom met koude melk. Afspoelen, afdrogen en in reepjes snijden. Je hebt ongeveer evenveel komkommer nodig. Dus schil je een kwart komkommer en haalt de pitten eruit. Na een beetje snijden hou je vanzelf reepjes komkommer over.

Haring en komkommer samen in een kom, sap van een halve citroen erop en een eetlepel zure room en een theelepel mosterd. Dat mengsel zet je in de koelkast. Heel koud laten worden.

Twee grote aardappelen koken. Niet te snel zodat je er tijdig bij bent als ze bijna gaar zijn. Voor vier personen heb je vier grote plakken aardappel nodig.

Die leg je zo heet mogelijk op een warm bord en daar schep je de ijskoude haring/komkommer bovenop.

Misschien lukt het je om bij de groentenman een takje verse dragon te kopen. Bovenop elk komkommer/haringhoopje een paar blaadjes daarvan. Als versiering. Maar dat heeft ook nog ander nut. Want van dragon krijg je een mooie neus. Van teveel dragon een tweede neus. Kan ook nooit kwaad.

    • Philip Mechanicus