CONTRACTBREUK 2.

Britse zondagskranten zijn uitgebreid ingegaan op de nieuwe liefde van de Engelse prinses Diana. De Sunday Mirror publiceerde 15 foto's van een nautisch samenzijn van prinses Diana en Dodi Al-Fayed, zoon van Mohammed Al-Fayed, de Egyptische eigenaar van het Londense warenhuis Harrods.

Diana maakte bij Sardinië een tochtje op Dodi's boot, wat werd vastgelegd door een Italiaanse fotograaf die voor de foto's 800.000 gulden kreeg. Veel is er niet op te zien, wat voor het weekblad News of the World reden was om een van de foto's met de computer zodanig te bewerken dat het leek alsof Dodi en Diana op het punt stonden zich te verliezen in een innige omstrengeling. Volgens deze krant had de multimiljonair Dodi Al-Fayed tegen zijn ex-vrouw Suzanne gezegd dat er sprake was van echte liefde. “Dit is geen avontuur, dat beloof ik je, dit is serieus”, zou Dodi tegen Suzanne over zijn verhouding met Diana hebben beweerd. Diana zou tegen vrienden hebben gezegd dat ze bij een volgend treffen met Dodi 'een verlovingsring verwacht'.

Maar een ring van Dodi Al-Fayed zegt niet zoveel, zo bleek gisteren op een persconferentie van het Amerikaanse fotomodel Kelly Fisher. In tranen vertelde zij over haar verhouding met de Egyptische playboy. Zij beweerde dat zij verloofd was met Dodi en liet als bewijs een grote ring van saffier zien, die Dodi haar had gegeven. Verder zei ze niet veel en huilde voornamelijk. De moeder van Kelly Fisher, Judith Dunaway, nam het woord van haar dochter over en zei dat 'niemands dochter een behandeling verdient als die haar ten deel is gevallen.'

Fisher en Al-Fayed leerden elkaar in juli 1996 kennen en stevenden af op een huwelijk. Maar onlangs kreeg Fisher van familieleden van Dodi Al-Fayed te horen dat ze geen contact meer moest opnemen met Dodi. “Kelly hield van Dodi, vertrouwde hem en is zeer wreed behandeld”, zei Dunaway die verder bekend maakte dat zij haar dochter toestemming had gegeven voor een huwelijk dat op 1 november 1996 had moeten plaatsvinden. Met de persconferentie wilde Fisher prinses Diana waarschuwen.

De advocaat van Fisher, Gloria Allred, kondigde een rechtszaak tegen Dodi Al-Fayed aan wegens contractbreuk. Al-Fayed zou Fisher 500.000 dollar hebben beloofd om haar loopbaan als model op een laag pitje te zetten en meer tijd met hem door te brengen. Ze ontving hiervan slechts 60.000 dollar en een cheque van 200.000 dollar die niet inbaar bleek. Fisher eist nu van Al-Fayed de resterende 440.000 dollar.