Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Beurzen en beleggen

Winst Vredestein stijgt, aandelenkoers daalt

De nettowinst van rubberverwerker Vredestein (auto- en fietsbanden, laarzen) is in de eerste helft van dit jaar ten opzichte van dezelfde periode van 1996 gestegen van 0,4 miljoen naar 0,7 miljoen gulden. De omzet ging met bijna 5 procent omhoog van 206 miljoen naar 216 miljoen gulden.

Hoewel er vooralsnog geen sprake is van aantrekkende consumentenbestedingen in de belangrijke Duitse markt, handhaaft de directie de verwachting van enige verbetering van het resultaat voor heel 1997. Hierbij wijst zij erop dat de tweede helft van het jaar erg belangrijk is, vooral door het traditioneel grote belang van de verkoop van winterbanden. Op de beurs daalde koers van certificaten van een aandeel Vredenstein met een gulden naar 23,40 gulden.

De omzetstijging bij Vredestein in het eerste halfjaar is te danken aan autonome groei bij vooral Vredestein Icopro (profielen) en Hevea (laarzen), en ook aan de overneming van het Britse laarzenbedrijf Dunlop eind vorig jaar.