Sluiswachter Maas

Foto: Sluiswachter J.J. Maas (55) volgt op televisie vooral de journaals en de actualiteitenrubrieken. In totaal besteedt hij daar wekelijks 13 uur aan. In zijn wachthuisje kijkt hij circa 3 uur. Maas kijkt het liefst naar 2 Vandaag omdat volgens hem de achtergronden daarin helder worden weergegeven. Uitgesproken slecht vindt hij Amerikaanse soapseries en vooral het hilarisch gelach op de achtergrond ergert hem mateloos. Interessant en beangstigend vond hij onlangs een documentaire over de gekkekoeienziekte en de eventuele gevolgen voor mens en dier. Omroepster Tante Hanny uit de beginperiode van de Nederlandse televisie zou hij graag terug willen zien. Dierbare herinneringen. “Zij kwam altijd zeer lief en aardig over en bovendien - zo leek het althans - zwaaide zij altijd naar jou persoonlijk.”