Resultaat adviesbureau DHV stijgt met 43 pct

Het internationale adviesbureau DHV Groep heeft de eerste helft van dit jaar afgesloten met een bedrijfsresultaat van 11 miljoen gulden. Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar was dat een toename van 43 procent. De nettowinst kwam uit op 7 miljoen tegen 1,6 miljoen gulden in de eerste helft van 1996. De omzet nam met 3,5 procent toe tot 205,2 miljoen gulden, zo maakte de onderneming vanochtend bekend.

DHV gaat voor heel 1997 uit van een nettowinst van ten minste 10 miljoen gulden. De nieuwe opdrachten liggen ruim boven de geboekte omzet, zodat de werkvoorraad is toegenomen.

De omzet kon in de eerste zes maanden toenemen ondanks het wegvallen van de Engelse activiteiten, die eind vorig jaar zijn verkocht. Ook van de hand ging het aandeel van 50 procent in DHV Van Heugten Geoodesie. De verkoop van de aandelen, die naar de partner Van Heugten gingen, hield verband met het streven naar activiteiten met een hogere toegevoegde waarde.

Om in te spelen op de arbeidsmarkt voor engineering van infrastructuur heeft DHV, samen met Holland Rail Consult en Grontmij, Infraflex VoF opgericht. Grontmij is de grote concurrerent in Nederland van Heidemij. Met Heidemij had DHV vorig jaar een vrijage, die niet tot de bedoelde fusie leidde. Het avontuur kostte de twee bedrijven enkele miljoenen.

De helft van de omzet van DHV wordt in het buitenland gerealiseerd. Het bedrijf is naar eigen zeggen in meer dan 40 landen betrokken bij de uitvoering van circa 6.000 projecten. Die richten zich onder meer op transport, infrastructuur, water, milieu en industriële huisvesting. De groep telt 2.500 medewerkers.