Nieuwe Elckerlyc bij De Appel

DEN HAAG, 14 AUG. De Haagse toneelgroep De Appel brengt volgend seizoen een nieuwe productie uit met de titel Elckerlyc 2000. Regisseur Carol Linssen werkt momenteel aan een variant op de Middeleeuwse moraliteit Elckerlyc, over God die toe moet zien hoe de mens zijn schepper is vergeten en zich aan aardse zaken overgeeft. Daarbij worden teksten gebruikt van onder anderen H. Hofland, Lodewijk de Boer, Boudewijn Chabot en Luigi Pirandello.

Elckerlyc 2000, dat op 10 september in première gaat, moet een 'symfonisch klankgedicht' worden. Linssen: “Ook wij, toneelspelers, schrijvers en denkers maken ons zorgen over de toekomst van de mens en de planeet. Een onaangenaam voorgevoel dwingt ons Elckerlyc te concipiëren omdat veel vragen ons uit de slaap houden”. (ANP)