Lichte winstgroei chemiereus BASF

LUDWIGSHAFEN, 14 AUG. BASF heeft in het eerste halfjaar een licht hogere winst behaald. Het Duitse chemieconcern schreef een resultaat voor belastingen van 2,46 miljard mark in haar boeken tegen 2,32 miljard mark over dezelfde periode vorig jaar. Dat kwam neer op een groei van 5,8 procent. De omzet ging met 14,5 procent omhoog van 24,3 miljard tot 27,8 miljard mark.

Vooral in het tweede kwartaal noteerde BASF betere cijfers. Dat lag hoofdzakelijk aan de “aanzienlijk” hogere verkoopcijfers dan in de vergelijkbare periode vorig jaar, aldus het concern dat voor de lokatie van de publicatie voor Londen had gekozen. De onderneming wist haar bedrijfsresultaat op te schroeven van 2,34 miljard mark naar 2,50 miljard mark, terwijl ze de nettowinst van 1,37 miljard naar 1,42 miljard mark tilde. (DPA)