Getronics boekt forse stijging nettowinst

De nettowinst van automatiseerder Getronics is in het eerste halfjaar van 1997 met 45 procent gestegen tot 79 miljoen gulden. De omzet steeg met 19 procent van 1.069 miljoen tot 1.276 miljoen gulden, zo maakte de automatiseerder vanochtend bekend. Getronics blijft voor heel 1997 bij de verwachting van een voortgaande sterke groei van omzet en resultaat. Vorig jaar ging de omzet al met 30 procent en de winst met 35 procent omhoog.

Nederland blijft het goed doen bij Getronics. De resultaten in Scandinavië toonden in de eerste zes maanden een duidelijk herstel. In Engeland en Duitsland zijn de ontwikkelingen gunstig. De winstbijdragen van Spanje en België bleven nog achter bij de doelstelling.

Het bedrijfsresultaat steeg met 18 procent van 91,4 miljoen tot 107,8 miljoen gulden, waarbij de Nederlandse activiteiten zich gunstig onderscheidden. De toename van het bedrijfsresultaat komt voort uit interne groei. Volgens Getronics was de forse toename van de nettowinst mede het gevolg van de goede gang van zaken bij de Raet-bedrijfseenheden. Getronics verwierf in de tweede helft van 1996 de resterende 50 procent van de aandelen van Raet. De koers van Getronics steeg vanochtend op de effectenbeurs met 1,30 naar 71,50 gulden.