Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Voetbal

Elivelton bezorgt Cruzeiro 'Copa'

BELO HORIZONTE, 14 AUG. Cruzeiro heeft voor de tweede keer in zijn bestaan de Zuid-Amerikaanse voetbalbeker voor clubteams gewonnen.

In de tweede finalewedstrijd was de ploeg uit Brazilië met 1-0 te sterk voor Sporting Cristal uit Peru door een doelpunt van Elivelton. Het eerste duel in de strijd om de Copa Libertadores eindigde in 0-0. Cruzeiro speelt op 2 december in Tokio tegen Borussia Dortmund, winnaar van de Champions League, om de wereldbeker voor clubteams.