Babytijgerpython

Voor het eerst in de geschiedenis van het Noorder Dierenpark in Emmen zijn er jonge tijgerpythons uit het ei gekropen. Nog bijzonderder is dat het om een tweelingtijgerpython gaat! Tot grote verbazing van de verzorgers kropen er niet één maar twee babyslangetjes uit hetzelfde ei! De kleine slangen wegen ongeveer 100 gram. Wel zijn ze al bijna een halve meter lang.

De tweelingtijgerpython is uitgebroed in een broedmachine. Onder de warme lampen ligt nog een aantal eieren te wachten totdat de slangen eruit komen. Bij pythons gebeurt dat op een heel speciale manier: de babypython heeft een snijtand op zijn neus, waarmee hij zich een weg naar buiten snijdt. Na een tijdje valt die tand eraf, hij heeft hem toch niet meer nodig.

*Jonge tijgerpythons zijn te zien in het Noorder Dierenpark Emmen, Hoofdstraat 18, Emmen, inl 0591-690275.