Schadeclaim VVCS voor AZ

GOUDA, 13 AUG. De spelersvakbond VVCS heeft namens vier AZ-spelers een schadeclaim van 20.000 gulden bij de Alkmaarse eerste-divisieclub neergelegd. Vrijdag bepaalde de arbitragecommissie van de KNVB, dat AZ de door trainer Wim van Hanegem naar tweede elftal verbannen Danny Hesp, Mark Snijders, Kenan Dormusoglu en Hamisi Amani-Dove weer moest toelaten bij de training van de A-selectie.

Het kwartet moest maandag echter apart van de spelersgroep een training afwerken. “Daar maken we geen probleem van”, aldus een woordvoerder van de VVCS. “Die jongens hadden zondag gevoetbald en liepen maandag apart van de groep uit.” Wat de VVCS wel stak, was dat de vier niet voor de gezamenlijke maaltijd werden uitgenodigd. “En dat is in strijd met de uitspraak van de arbitragecommissie.”