Henkel rekent op toename winst

DÜSSELDORF, 13 AUG. Het Duitse chemie- en wasmiddelenconcern Henkel heeft de eerste zes maanden een winstgroei geboekt van tien procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De fabrikant van onder meer Pritt lijmstiften, Fa zeep en Persil waspoeder schroefde zijn resultaat voor belastingen op tot 438 miljoen mark. Vorig jaar was dat nog 397 miljoen.

In een brief aan de aandeelhouders schreef Henkel erop te rekenen dat de winstgroei in de tweede helft van het jaar minimaal die in de eerste zes maanden zal evenaren. Dezelfde verwachting heeft de directie ook voor de omzet.

De omzet kwam het eerste half jaar uit op 9,8 miljard mark, tegenover ruim 8 miljard mark vorig jaar. Hoechst is het eerste grote Duitse chemieconcern dat met cijfers naar buiten komt. Volgende week volgt ondermeer BASF. (DPA,ANP)