Feyenoord begint duel in sterkste opstelling

ROTTERDAM, 13 AUG. Feyenoord begint vanavond in de Kuip in de sterkste opstelling. Fernando Picun legde gisteren een geslaagde test af op het trainingsveld. De 25-jarige Uruguayaan speelt in het eerste duel met de Finse kampioen FC Jazz met een manchet van kunststof om zijn gebroken hand.

Met achttien spelers vertrok Feyenoord gistermiddag naar hotel Huis ter Duin in Noordwijk voor een kort trainingskamp. Van de A-selectie blijven Zwijnenberg, Claeys (geschorst), Kahraman, Farouk en Paciorek thuis. Het vaste onderkomen van Feyenoord in Bergambacht is voorlopig niet meer in beeld. Na de nederlagen vorig seizoen op Europees niveau (Espanyol en Tenerife) wilde trainer Haan iets anders proberen.

Volgens Haan beschikt FC Jazz, dat Lantana Tallinn uit Estland in de eerste ronde uitschakelde, over een fysiek sterke ploeg. “Ze spelen op Scandinavische wijze, in een soort 4-4-1-1 systeem. Het team leunt zwaar op de verdediging. Het zal niet makkelijk zijn om in het overvolle strafschopgebied een gaatje te vinden. Maar we gaan het toch proberen.”

Door de defensieve kracht van FC Jazz, zowel kwalitatief als kwantitatief, krijgt Vos een nieuwe kans van Haan in het basisteam. Van Wonderen schuift door de rentree van centrale verdediger Picun weer op naar zijn favoriete positie, rechts op het middenveld.

De wedstrijd komt niet rechtstreeks op televisie. Voor het duel in de Kuip waren gisteren nog geen 20.000 kaarten verkocht. Het bestuur van feyenoord verwacht ongeveer 25.000 toeschouwers, te weinig om een live-uitzending te rechtvaardigen. De magere belangstelling is een tegenvaller voor de clubleiding. Door sterk verlaagde entreeprijzen hoopte het bestuur de Kuip zo goed als vol te krijgen.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Dudek; Boateng, Fräser, Picun en Graff; Van Wonderen, Van Gastel, Sanchez en Van Bronckhorst; Cruz en Vos.