Erejury voor Theaterfestival

AMSTERDAM, 13 AUG. De erejury van de elfde editie van het Theaterfestival bestaat dit jaar uit de artistiek leiders van de theatergezelschappen Huis aan de Amstel, Wederzijds en Artemis. Liesbeth Colthof, Ad de Bont en Pauline Mol kennen de Grote Theaterfestivalprijs 1997 op 14 september toe aan een van de twaalf voor het festival geselecteerde voorstellingen.

Het Theaterfestival dat de 'belangwekkendste' voorstellingen van het afgelopen seizoen opnieuw toont, wordt van 4 tot en met 14 september gehouden in Amsterdam en van 28 augustus tot en met 7 september in Antwerpen. Anders dan in voorgaande jaren worden alle door een deskundige jury uitverkoren voorstellingen hernomen, zij het dat om technische redenen Een soort Hades van Toneelgroep Amsterdam alleen in Amsterdam te zien is, Torquato Tasso van 't Barre land alleen in Utrecht en Bernadetje van Victoria alleen in Antwerpen.

De Nederlandse editie van het festival opent met de voorstelling Emily of het geheim van Huis ten Bosch, van amateurtheatergezelschap Toetssteen. Ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van het Theaterfestival verschijnt het boek Van Schommelzang tot Licht, een bundel persoonlijke verhalen van betrokkenen. Op 31 augustus opent het parallelle festival (On)ze keuze in de Nestheaters Frascati en de Brakke Grond.