Correcties & Aanvullingen

Sterrenkaart

De sterrenkaart bij het artikel Perseïden en Mir zichtbaar (in de krant van dinsdag 12 augustus, pagina 1) was voor sommige lezers niet duidelijk. Een goede manier om de kaart te lezen is om bij het naar de sterren kijken de kaart leesbaar boven zich te houden (dus 'op zijn kop'). Draai de krant tot de windrichtingen de goede kant op wijzen. Vanavond is bij helder weer de Mir rond 22.45 uur te zien en kunnen de vallende sterren ook weer iedere paar minuten worden waargenomen. Donderdag verschijnt Mir om 21.47 uur.

Zelzate

In het artikel Vervuilde grond verontrust inwoners van Zelzate (in de krant van dinsdag 12 augustus, pagina 3) is sprake van een bijeenkomst op 11 oktober in het gemeentehuis van het Vlaamse Zelzate. Deze bijeenkomst werd echter op 11 augustus gehouden.