Brunssum bestelt adviseur Van Thijn af

BRUNSSUM, 13 AUG. Het college van b en w in Brunssum heeft gisteren te elfder ure de opdracht geannuleerd aan een extern bureau uit Amsterdam om Ed van Thijn als interim-manager het rammelende bestuurs- en ambtenarenapparaat van de Zuid-Limburgse gemeente te laten doorlichten.

Van Thijn was maandag al in Brunssum en sprak toen uitvoerig met burgemeester F. Jacobs over de politieke problemen in het vroegere mijnwerkersstadje. Gisteren hoefde hij ineens niet meer terug te komen. Er bestaat onvoldoende politiek draagvlak voor de opdracht aan Van Thijn, zo motiveerde het college zijn besluit om de geplande reorganisatie voorlopig uit te stellen. Van de 23 leden van de Brunssumse gemeenteraad bleken er veertien tegen de komst van Van Thijn te zijn.

Volgens fractievoorzitter G. Boumans van de lokale partij Borger heeft het raadsbesluit niets met de persoon van Van Thijn te maken. “Van Thijn is door een éénmansactie van mevrouw S. Gorgels van het CDA binnengehaald en dat pikken we niet. Ze heeft verzuimd de gemeenteraad behoorlijk in te lichten over prijs en kwaliteit van het onderzoek,” aldus Boumans. Gorgels, voorzitter van de reorganisatiecommissie, bestrijdt dit. (ANP)