Aalberts boekt forse winststijging

DRIEBERGEN, 13 AUG. Aalberts Industries, fabrikant van onder meer tapsystemen, fittingen, kranen en speciale componenten, heeft het in de eerste zes maanden goed gedaan. De omzet ging ten opzichte van dezelfde periode van 1996 omhoog van 209 miljoen naar 300 miljoen. De winst nam toe van 11,2 miljoen tot 16,4 miljoen.

De directie heeft ook goede verwachtingen voor de uitkomsten van het hele jaar. Op basis van de huidige situatie denkt president J. Aalberts dat “de winst dit jaar rond de 35 miljoen kan uitkomen”. In 1996 was dat 26,2 miljoen. De cijfers zijn moeilijk vergelijkbaar doordat Aalberts constant op het overnamepad is. Acquisities vormen dan ook de hoofdmoot van de stijging van de omzet. Belangrijkste markten voor Aalberts zijn Duitsland (43 procent van de omzet) en Nederland (26 procent). Het bedrijf wil naar een beter spreiding. Vooral buiten Europa wil het meer doen. (ANP)