Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Boeken

Speciale uitgave Günter Grass

AMSTERDAM, 12 AUG. Om de zeventigste verjaardag van Günter Grass op 16 oktober te vieren verschijnt bij uitgeverij Meulenhoff een speciale uitgave van de zogeheten Danzig-trilogie van de Duitse schrijver. Eind jaren vijftig en begin jaren zestig schreef Grass de drie boeken waarin Danzig, de stad waarin hij zijn jeugd doorbracht, als middelpunt fungeert.

De speciale uitgave van Meulenhoff omvat herdrukken van de romans De Blikken Trommel en Hondenjaren en een nieuwe vertaling van de novelle Kat en Muis. Günter Grass geldt al jarenlang als de enige serieuze Duitse kandidaat voor de Nobelprijs voor literatuur. (ANP)