Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Emancipatie

Roma willen naar Canada emigreren

PRAAG, 12 AUG. De Canadese ambassade is de afgelopen dagen overstroomd met telefoontjes van Roma (zigeuners) die naar Canada willen emigreren. De Canadezen hebben de plotselinge belangstelling te danken aan een vorige week in Tsjechië uitgezonden televisiedocumentaire over een groep Tsjechische Roma die naar Canada zijn getrokken en er gelukkig zijn.

Volgens een woordvoerder van de Roma-gemeenschap in de Tsjechische stad Ostrava - waar duizenden Roma wonen - wil nu zestig procent van de Roma naar Canada. In Tsjechië hebben de Roma veel last van discriminatie. (AP)