PSV versterkt zich met Deense international Möller

AMSTERDAM, 12 AUG. Met de op de valreep gecontracteerde Deense spits Peter Möller is PSV klaar voor de openingswedstrijd van seizoen, zondag in de Arena in Amsterdam. Dan voetbalt de landskampioen tegen bekerwinnaar Roda JC om de Johan Cruijff-schaal, voorheen de Supercup.

Wegens de problemen met Nilis (waarschijnlijk nog enkele maanden uitgeschakeld) en De Bilde (nog twijfelachtig wegens knieproblemen) wilde PSV-trainer Dick Advocaat per se versterking voor de aanval.

De 25-jarige Möller is voorlopig de laatste aankoop. De Deense international tekende in de eerste drie competitiewedstrijden van Bröndby IF voor vijf treffers. Met de overgang zou volgens Deense berichten ongeveer 3,25 miljoen gulden zijn gemoeid.

Hoewel de Johan Cruijff-schaal in Nederland nog allerminst een traditie is met veel waarde, wil Advocaat de prijs graag pakken. “Wij hebben ons op dit duel voorbereid, en we willen winnen.” Advocaats collega uit Kerkrade, Hagenaar Martin Jol, liet zich in soortgelijke bewoordingen uit. “Het is een eer om voor deze schaal te spelen. Roda is niet gewend vaak prijzen te pakken. Deze bokaal willen we in de prijzenkast.”

Jol heeft André Ooijer nog altijd bij zijn selectie. De talentvolle verdediger stond op het punt te vertrekken. PSV had interesse. “Hij heeft aangekondigd dat dit zijn laatste jaar bij ons wordt. Naar mijn mening zou hij beter kunnen blijven. Dat zou hem een betere voetballer maken.” Volgens de Haagse oefenmeester heeft Ooijer in Kerkrade een rol die hij bij een topclub niet zomaar krijgt. “Bij PSV lopen Jonk en Cocu op zijn postitie rond. Die speel je echt niet zomaar uit de basis.”

Toch had PSV volgens Advocaat interesse in Ooijer, maar was de vraagprijs te hoog. “Maar het blijft een interessante speler met veel mogelijkheden. Eentje voor de top.”

Met Möller, speelgerechtigd voor de Champions League, hoopt Advocaat het dreigende probleem in de aanval opgelost te hebben. “Nilis is voorlopig uit de roulatie en De Bilde heeft de afgelopen twee weken alleen maar revalidatietraining gehad. We moeten afwachten hoe lang het herstel duurt.” (ANP)