Halfjaarwinst Besi daalt met 57 procent

BE Semiconductor Industries (Besi), een toeleverancier aan de chipindustrie, heeft in zijn tweede kwartaal van dit jaar 4,8 miljoen gulden netto verdiend tegen 11,4 miljoen gulden in dezelfde periode van 1996. Het betekent een daling van 57,8 procent.

De omzet ging achteruit van 128,5 miljoen naar 112,9 miljoen gulden. Het beursgenoteerde Besi maakt machines voor de assemblage van halfgeleiders. De koers van een aandeel daalde vanochtend op de effectenbeurs met 80 cent naar 36,20 gulden. Algemeen directeur R. Blickman verwijst voor de winstontwikkeling van zijn bedrijf naar de algemene gang van zaken in de halfgeleiderindustrie.

“De cijfers van het tweede kwartaal 1997 worden vergeleken met de maximale winst die we in dezelfde periode van het vorig jaar hebben geboekt.

Sindsdien ging het slechter in de halfgeleiderindustrie en stagneerde de orderontvangst. In 1997 trekt het weer fors aan.''