Eén stomp in de buik bij ruzie blijkt fataal

EDE, 12 AUG. Een vijftienjarige inwoner van Ede is gisteravond overleden, nadat hij bij een ruzie in zijn maag was gestompt. De politie heeft een achttienjarige inwoner van Heelsum als verdachte ingesloten.

De ruzie deed zich voor rond de klok van negen uur bij het Marnix-college in Ede, een school die op de nominatie staat om gesloopt te worden. De vijftienjarige Edenaar stond daar met een paar vrienden ruiten in te gooien. Toen de inwoner van Heelsum daar in het voorbijgaan wat van zei, ontstond er een ruzie, die er toe leidde dat de Heelsumer de Edenaar een stomp in de maag gaf. De jongen zakte in elkaar en overleed ter plaatse. De gealarmeerde GGD reanimeerde de Edenaar tevergeefs.

Later die avond gaf de achttienjarige zichzelf bij de politie aan. Volgens een woordvoerder van de politie zouden in de loop van vandaag de circa tien mensen worden gehoord die de ruzie hebben gezien. Tot hen behoren vrienden van zowel de Edenaar als de Heelsumer en omstanders. “We willen volledige duidelijkheid krijgen over wat er gisteravond precies gebeurd is. Maar we kunnen nu al wel vaststellen dat de Heelsumer nooit de intentie heeft gehad de Edenaar dood te slaan”, zo zei de woordvoerder vanochtend.