Eemshaven vist op grote boortorensorder

Het havenschap Delfzijl/Eemshaven wil boortorens gaan ontmantelen in de Eemshaven. Volgens directeur ir. G. Koning maakt het havenschap een goede kans orders van oliemaatschappijen in de wacht te slepen. Volgens hem zijn er rond Nederland honderden boortorens die de komende jaren in een van de Nederlandse havens moeten worden ontmanteld.

Dat verklaarde Koning gisteren tijdens de presentatie van het jaarverslag over 1996. Verder kondigde hij aan dat de Eemshaven overweegt om volgend jaar een passagierslijndienst te beginnen naar Noorwegen. Dit jaar vaart er al een lijndienst voor vracht. Het havenschap Delfzijl-Eemshaven maakte vorig jaar een winst van ruim 1,7 miljoen gulden, drie ton meer dan in 1995. De omzet daalde evenwel van 29,3 miljoen naar 28,8 miljoen.