Duitse rente onveranderd

FRANKFURT, 12 AUG. De Duitse centrale bank, de Bundesbank, heeft vanmorgen zijn belangrijkste rentetarief voor de geldmarkt, de beleningsrente, onveranderd gehouden op 3 procent. Dat bleek vanmorgen bij de uitschrijving van de tweewekelijkse belening door de Bundesbank, waarmee de centrale bank de banken van liquiditeiten voorziet.

Analisten hadden er rekening mee gehouden dat de Bundesbank, die het belenings- (of repo-) tarief al een jaar lang op 3 procent houdt, zou kiezen voor een variabele rente op de belening. In dat geval zouden de banken zelf een rente moeten hebben bieden aan de Bundesbank, hetgeen zeker zou hebben geresulteerd in een kleine stijging. De reden dat met een stijging van de Duitse rente rekening was gehouden, is de recente daling van de Duitse mark tegenover de Amerikaanse dollar. (DPA)