'Algerije schendt de rechten van de mens'

GENÈVE, 12 AUG. Algerije is voor een subcommissie van de Verenigde Naties beschuldigd van schendingen van de rechten van de mens. Volgens de Internationale Federatie voor de Rechten van de Mens (FIDH) hebben er in Algerije op grote schaal willekeurige arrestaties plaats en wordt er naar believen gemarteld. Een onderzoekscommissie van de FIDH bezocht in april Algerije.

De Algerijnse ambassadeur bij de VN hekelde gisteren het bewijsmateriaal van de FIDH dat nooit aan een rigoureus onderzoek onderworpen zou zijn. De subcommissie komt van 4 tot 29 augustus bijeen om schendingen van de rechten van de mens over de gehele wereld te onderzoeken. Haar aanbevelingen worden overgebracht aan de eigenlijke VN-commissie voor de rechten van de mens, die schendingen formeel kan veroordelen. (AFP)