Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Defensie

Marswagentje beklimt heuvel

PASADENA, 11 AUG. De Sojourner, het voertuigje dat op 4 juli op mars landde, zal zich de komende tijd concentreren op onderzoek naar de bodemgesteldheid en het weer op de planeet.

Officieel heeft het wagentje intussen zijn taak volbracht, maar het verkeert in goede conditie en kan daarom nog enige tijd dienstdoen. De projectleiding overweegt om de Sojourner enkele tientallen meters een heuvel op te sturen, om te zien wat er achter ligt. Tot nu toe heeft het karretje niet meer dan vijftig meter afgelegd. (AP)