Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politie, recht en criminaliteit

Korte metten in Moldavië

CHISINAU, 11 AUG. Fruitboeren en groenteverbouwers in Moldavië nemen het recht steeds vaker in eigen hand als ze dieven van hun producten betrappen.

Bij de stad Dubasari in de separatistische regio Transnistrië hingen ze gisteren een betrapte dief op aan een boom. Ze lieten het lijk vier uur lang hangen, met een komkommer in de mond. Het slachtoffer was een 52-jarige werkloze.

De boeren zeggen dat het alarmeren van de politie niet helpt, omdat die niet of te laat verschijnt. Eerder hadden boeren in de buurt van de hoofdstad Chisinau vier dieven ingerekend. De vier werden in elkaar geslagen, ontkleed, met uitwerpselen ingesmeerd en onder gejoel door de voorsteden van de hoofdstad gejaagd. (Reuter)