Bomaanslag opgeëist

STOCKHOLM, 11 AUG. Vier dagen na de bomexplosie in het olympisch stadion van Stockholm is de aanslag opgeëist door een groep die zich “Wij die Zweden opgebouwd hebben” noemt. De groep kondigt in een anoniem schrijven aan het Zweedse persbureau TT nieuwe aanslagen aan.

“Het Zweedse volk loopt op krukken”, schrijft de groep. “Zieken liggen in de gang, de werkeloosheidsuitkering, ziekengeld en rente gaan omlaag. Gelijktijdig amuseren de volksvertegenwoordigers zich met een olympiade die ons enorme sommen gaat kosten.”

De groep kondigde aan dat tot 5 september, de dag waarop het IOC de organisator aanwijst van de spelen in 2004, meer aanslagen te plegen. De politie reageerde sceptisch op de brief en betwijfelt of de anonieme schrijver inderdaad de aanslag op zijn geweten heeft. (DPA)