Website

Dankzij Internet hoef je er niet te wonen om kennis te maken met de Amsterdamse lokale zendgemachtigden. De nieuws- en actualiteitenzender AT5 zendt dagelijks live via de website uit.

Vanaf 18 uur kan er op de pc naar de diverse lokale programma's en het NOS-journaal gekeken worden. Met name het programma Zaal over de vloer is ook voor niet-Amsterdammers interessant. Samen met cameraman Frans Bromet gaat Rik Zaal op bezoek bij bekende Amsterdammers. De inrichting van het huis krijgt meestal evenveel aandacht als de bewoner zelf. (www.at5.nl) De Hoeksteen, een van de kleine lokale zenders, houdt er een andere opvatting van interactiviteit op na. Tijdens de wekelijkse uitzendingen kunnen Internetgebruikers via een chat-kanaal commentaar kwijt op het programma. Hun getypte reacties verschijnen onder in beeld op het televisiescherm. De Hoeksteen Live! is een wekelijks programma dat 14 uur duurt. Elke zaterdagavond vanaf tien uur wordt er in dit als open discussieplatform bedoelde programma vaak langdurig over kunst, politiek en telecommunicatie gesproken. De Kamerleden Rick van der Ploeg en Marjet van Zuilen zijn regelmatig te gast. In het archief staan transcripten van de commentaren die via Internet binnenkomen. (www.Desk.nl/~.hksteen). Staats TV Rabotnik, ooit voortgekomen uit Amsterdamse krakerskringen, gebruikt de website om kijkers op te roepen aan het programma Hitweek TV mee te doen. Alle zelfgemaakte filmpjes en video's worden uitgezonden, mits ze geen commerciële strekking hebben, zo belooft Rabotnik. (www.xs4all.nl/tv)