Grobbelaar wordt coach na vrijspraak

ROTTERDAM, 9 AUG. Oud-doelman Bruce Grobbelaar is gisteren vrijgesproken van vermeende omkoping. De 39-jarige hoofdverdachte werd na afloop meteen aangesteld als bondscoach van zijn vaderland Zimbabwe. Donderdag werden de Nederlander Hans Segers, oud-aanvaller John Fashanu en de Maleisische zakenman Heng Suan Lim niet schuldig bevonden aan het vervalsen van uitslagen uit de Engelse eredivisie.

De voormalige international heeft de selectie onder zijn hoede op 17 augustus als Zimbabwe in Harare de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Kameroen speelt. De nationale voetbalbond is nog op zoek naar een definitieve opvolger van Ian Potterfield, de Schot die onlangs werd ontslagen.

Donderdag verklaarde de jury Grobbelaar al niet schuldig aan het beïnvloeden van resultaten van voetbalduels op verzoek van een goksyndicaat. Tegen de oud-keeper van Liverpool liep echter nog een tweede aanklacht. De doelman zou van een zakenpartner bijna 10.000 gulden hebben aangenomen in ruil voor manipulatie van wedstrijden. De jury kon in deze extra zaak uiteindelijk niet tot een oordeel komen.